Horrible Eyes Zine No 4

“Se pare ca e la moda printre rockerii puristi o intoarcere in trecut,cand timpurile erau mai grele (si mai frumoase),cand nu exista internet,facebook,blabbermouth si altele asemanatoare,cand singura modalitate de a afla ceva noutati era o revista adusa de afara,revista ”bravo”editia germana sau cate un fanzin xerografiat,”obosit” nevoie mare de la atatea maini care l-au rasfoit.Deseori se intampla ca exact pagina cea mai interesanta sa lipseasca pt ca vreun fan al acelei formatii dorea sa-si pastreze informatia pretioasa numai pt el. Acum ca exista mii de moduri de a-ti obtine informatia dorita,un fanzin poate parea pt rockerul modern un accesoriu prafuit si demodat.
Dar lucrurile stau exact invers si acest fapt e dovedit de minunatul exemplar numit Horrible Eyes Zine,pe care am deosebita placere de a-l savura de cateva zile incoace (thx Coro).
Despre ce este vorba de fapt? Pai sa vedem.
Nr. 4 a aparut acum cateva luni,dar surpriza majora a fost sa descopar ca pregatirea lui a durat nu mai putin de 8 ani de zile,timp in care au luat forma interviuri si recenzii cu  formatii mai noi sau mai vechi,dar care au insemnat si inseamna ceva pt acest curent si mod de viata (pt unii) care este metalul extrem. Primul lucru care mi-a placut la acest fanzin,pe langa faptul ca are 88 de pagini!!!,a fost calitatea materialului tiparit,inrebarile si raspunsurile fiind de multe ori atipice si iesind din tiparul cretino-amabil gen:cand v-ati infiintat prima data,ce inseamna black metalul pt tine,esti satanist,ce lucrezi etc? Nu frate,aici baietii nostri Ronald,Pjier et co isi permit sa abordeze trupetii uneori zeflemitor,poate mistocar,dar intotdeauna reusind sa extraga raspunsurile dorite.Interviul cu Vomitor mi se pare unul din cele mai reusite interviuri facute vreodata,nicaieri nu am vazut o trupa luata atat de mult peste picior,dar nu intr-un mod ofensator,ci uber friendly.
Asa cum am mentionat,strecurate in josul paginilor printre interviuri sunt cateva review-uri foarte foarte intersante,dintre care mentionez S.V.E.S.T.,Aura Noir,Hoath,Maimed,Ofermod,Ereb Altor etc
Printre interviurile preferate se regasesc cele cu Vomitor,Mayhem(facut in 1990 cu Dead),NecrosChristos,Mercyful Fate,Grave Miasma, precum si un reportaj foarte atractiv despre scena occult death metal germana(Excoriate-RIP,din pacate si Venenum,care merita incercati,mai ales ca au si membri Hellish Crossfire printre ei).
In incheiere,desi nu l-am terminat,recomand din toata inima acest fanzin extraordinar.Nu judecati dupa aparente:desi arata ca gloaba rapciugoasa a lui Harap Alb,odata ce-i dai jaratec(adica te apuci sa-l citesti) se transofrma in cel mai bun prienten al tau.Credeti-ma pe cuvant…
PS.Se pare ca acesta va fi si ultimul nr al fanzinului,dar eu sper din suflet ca cineva le va baga mintile in cap bajetilor si ii va convinge sa nu renunte pentru ca ar fi un foarte mare pacat. Aviz amatorilor!!!”

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: