U.N.S.A.N.E Sonnets In Bucharest

Perspectiva unui nou concert LOT m-a bucurat foarte mult,mai ales datorita faptului ca ultimul album de studio,”Illwill” mi-a placut teribil si eram foarte curios sa aud noile piese in concert.

Din pacate seara nu se anunta promitatoare pentru un concert in aer liber,proverbiala ploaie “tomnatica” pe care suedezii o invoca cu atata patima si-a facut aparitia chiar la ora la care ar fi trebuit sa inceapa concertul.Vremea urata si ploaia rece si marunta au cam taiat elanul spectatorilor astfel incat atunci cand Tiarra urcau pe scena pentru a-si incepe recitalul nu cred sa fi fost mai mult de 100 de oameni in fata scenei.

Adepti ai gothic metalului aflat in mare voga acum 16 ani,prin trupe ca Theater Of Tragedy,The Sins Of Thy Beloved,Tristania etc,Tiarra si-au interpretat corect cele 4 piese din repertoriu dar parca fara prea mult entuziasm poate si din cauza apatiei publicului sau a faptului ca piesele aveau un puternic iz de deja-vu sonor.Probabil principala atractie a mini recitalului a constituit-o prezenta scenica a celor trei fete,Anda,Iulia si Corina,care au dat un plus de culoare unui show destul de static si monoton.Dintre cele patru piese interpretate am remarcat “House Of  Tears” si “No More Sun”.

Imediat dupa ce show-ul Tiarra a luat sfarsit am observat cu bucurie ca in fata scenei s-a adunat un public din ce in ce mai numeros pentru a-i vedea la lucru pe cei din Abigail,una din cele mai vechi trupe de doom/death de la noi.Personal nu i-am mai vazut live de foarte mult timp si eram curios sa urmaresc la lucru trupa in noua componenta,de care R. era atat de mandru.

Recitalul Abigail a inceput la ora 20.00 pe acordurile unui intro sumbru,continuand apoi cu piese ce vor aparea pe noul material discografic sugestiv intitulat “It Is The Night I Fear”.

Noii membri (inclusiv veteranul Maimu) s-au prezentat foarte bine,trupa castigand enorm prin cooptarea lui Mihu,a carui voce si prezenta scenica au fost impecabile,iar sectia ritmica (Alex-bass si Mirel-tobe) a fost la inaltime.

Am avut parte de “Mirror/Rooms Rithout Windows”, “Astral Sleep”, “Sweet Cruelty” si incredibila “It Is The Night I Fear”,o adevarata bijuterie funeral doom ca la carte,ce uneori mi-a adus aminte de Skepticism sau chiar Colosseum.Au urmat doua piese de pe materialul din 1998, “Bitterness…Tears” si “Sonet”,piese superbe care au incheiat un recital foarte reusit al bucurestenilor.

Dupa show-ul Abigail toata lumea astpeta cu infrigurare aparitia celor de la LOT,in fata scenei nemaiavand loc sa arunci un ac.

Am remarcat lume tanara si foarte tanara,pentru unii acest concert fiind cu siguranta prima ocazie de a-i vedea la lucru pe cei patru suedezi.

In jurul orei 21.00 muzicienii au urcat pe scena in uralele publicului si asa cum era de asteptat,setlist-ul s-a bazat in principal pe ultimul material discografic, fara insa a neglija si celelalte albume din discografia trupei.

Cu un Daniel Brennare si Fredrik Jordanius (pt mine o adevarata surpriza acest neobosit chitarist) in mare forma,LOT au cantat cu placere,au comunicat cu publicul si la sfarsitul pisesei The Organ au prezentat un moment inedit.In aplauzele spectatorilor au chemat pe scena o tanara,Cristiana Chivulescu, care spre marea ei surpriza a fost ceruta in casatorie de prietenul ei.

M-a impresionat reactia trupetilor,care i-au felicitat sincer pe cei doi tineri si i-au daruit Cristianei un buchet de flori.Totul a fost filmat de echipa suedezilor si nu m-ar mira ca materialul sa apara pe un viitor DVD al trupei.

Piesele au fost variate,trecand cam prin toate albumele editate pana acum.Nu au lipsit “A Foreign Road”,” Ravenland”, “Headstones, ”Sweet Water”,”Burn Fire Burn” (Headstones),”Cosmic Weed” si “Boogie Bubble” (A Crimson Cosmos), “The Organ”,The Greymen”, “Making Evenings” si “ Crazyman” (Black Brick Road),”As Daylight Yields” (Greater Art).

Asa cum am mai spus,”Illwill” a fost cel mai bine reprezentat,nu mai putin de opt piese facandu-si loc in cele doua ore de concert, “Taste Of Hell”,”Illwill”,House Of The Setting Sun”, “Out Of Control”, “U..N.S.A.N.E”,”Behind The Green Door”,The Hating” si “Floating in Darkness”.Din punct de vedere subiectiv,regret enorm ca tocmai “Midnight Madness” a fost lasata deoparte,ea fiind una din piesele mele preferate.

Pentru ca trupa nu putea incheia concertul fara sa cante si clasicele balade legate de toamna si ploaie, a fost nevoie de doua bis-uri ca Brennare and co sa adauge si “So Fell Autumn Rain” si “Forever Autumn” la set listul si asa foarte generos al acelei seri.

A fost un concert foarte reusit,mult peste asteptari,avand in vedere ca trupa ne viziteaza a patra oara si din fericire ploaia mult cantata s-a oprit la timp si ne-a permis sa ne  bucuram imporeuna cu cei doi viitori miri de o trupa care cred eu ca mai are inca multe de spus in materie de muzica buna.

One thought on “U.N.S.A.N.E Sonnets In Bucharest

Add yours

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: