I Follow Space Clinic

Iata ca a trecut ceva timp de cand nu am mai postat nimic pe acest blog minunat dedicat satanelor de toate felurile si culorile si mi s-a facut dor sa scriu. Si cum oare pot face mai bine acest lucru decat prin a scrie despre un concert. Dar nu orice fel de concert ci unul de…alternativ, ati ghicit, bravo. Premiul? data viitoare. Poate va parea ciudat ca prin paginile acestui blog apare si o astfel de muzica, dar pentru mine e o provocare deoarece acum chiar pot scrie obiectiv, acest gen nefiind unul pe care sa-l ascult zilnic.

Asadar, ce avem noi aici? Pai aseara a avut loc in clubul Expirat din Bucuresti sub egida Alternativa primul concert din scurta istorie a trupei Space Clinic. Evenimentul din Expirat se adreseaza trupelor tinere, din diferite genuri muzicale ce vor sa se lanseze pe piata. Cine stie, poate la un moment dat una din ele se va afirma si va deveni famous.

Ce este cu Space Clinic, pana la urma.? Sunt o trupa tanara, formata din patru baieti (Gimi si Mircea-chitari, Iustin-bass si Andrei-tobe) si o fata, Alina, la voce. Muzica pe care cei cinci o canta se poate incadra in aria alternative cu ceva accente (riff-uri, mai bine zis) hardcore, cu mult feeling si cu o voce foarte faina.

Programat sa inceapa in jurul orei 23.00, concertul a inceput cam la fix, in timp ce cu o mirare bucuroasa, recunosc, am constatat ca Expiratul aproape se umpluse. Foarte frumos, zic, mai ales ca acestui eveniment i se facuse o promovare destul de insistenta.

Daca cei cinci au avut emotii inainte, acest lucru nu s-a vazut cu ochiul liber si concertul a inceput cu piesa “Them”, numai buna de incins atmosfera. Sunetul a fost foarte bun dar poate, din locul unde stateam eu, toba era un pic prea in fata si tare iar vocea Alinei nu se auzea cu claritate. A doua piesa, “These Shadows Remain” a adus cu sine un pic de liniste si de feeling care mi-a placut foarte mult. E clar, piesa promite mult si suna foarte bine. Scena mult prea mica i-a impiedicat pe baieti sa faca prea multa miscare si astfel au fost destul de statici  de frica sa nu-si loveasca colegul cu o chitara, un bass, o floare, ceva.

Din punct de vedere instrumental , toba lui Andrei mi-a placut maxim, ( am un soft spot pt acest instrument si mereu mi-am imaginat tobarii ca un fel de Sisifi ce cara trupa pe umar spre succes, haha) si s-a completat de minune cu sectia ritmica a trupei.

Piesele sunt o mixtura foarte interesanta de rock/metal cu sentiment, totul dat de si de vocea Alinei, o voce cu inflexiuni melancolice, poate soft, dar si dure in acelasi timp. Riff-urile  de hardcore isi fac simtita prezenta exact acolo unde trebuie, iar chitarile lui Gimi si Mircea se completeaza foarte bine reciproc. Nu ascultasem Space Clinic pana aseara (desi eram extrem de curios, recunosc) pentru ca am vrut ca muzica lor sa fie o surpriza completa la momentul concertului.

Mi-au placut teribil, “These Shadows..”, “Let Me Fall Asleep”, “Out of Control”, “Roadkill” si cover-ul dupa “I Follow Rivers”, o versiune foarte originala si de o mie de ori mai buna decat piesa mama cu care unii s-au obisnuit la TV, radio etc. Nu prea sunt adeptul cover-urilor dar sunt de parere ca daca tot faci unul, macar fa-l complet diferit de original, asta arata si personalitate si inventivitate. Altfel, ar doar another useless copy-paste song made  just for the sake of it.

Dupa ce set list-ul s-a epuziat si concertul s-a apropiat de sfarsit, spre surprinderea tuturor, publicul destul de numeros a cerut un bis, apoi doua bis-uri si s-a ridicat stacheta chiar si la al treilea, dupa care, obositi de-a dreptul, Space Clinic au parasit micuta scena din Expirat.

Ce retinem din acest lucru? Ca primul pas mare a fost deja facut, gheata s-a spart si trupa a avut succes. A fost o seara foarte reusita de muzica buna si  Space Clinic promite foarte mult. Important e sa se tina de treaba si poate in viitorul apropiat vor edita si albumul de debut, pentru ca material si potential au destul.

http://www.youtube.com/user/SpaceClinicBand

https://www.facebook.com/SpaceClinic?ref=ts&fref=ts

Set List :

1.Them

2.These Shadows Remain

3.Out Of Control

4.Run

5. Feel So Close (cover)

6.Remember Me

7.I Follow Rivers

8.Roadkill

9.Help Me Fall Asleep

10.Outro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: