Werewolf Legions – Decease si Morbid Carnage Live in Private Hell Bucuresti – 16.02.2013 AB

Iata ca luna februarie a inceput cu un Ballentine’s Day perfect pentru amatorii de metal extrem, doua concerte organizate sub egida Romanian Thrash Metal Club au avut loc saptmana asta in Private Hell din Bucuresti. Daca la primul din ele, Sodomizer/Hellkommander de marti  nu am putut ajunge din lipsa de bani, la cel de aseara am dat cu subsemnatul din cel putin doua motive: lansarea de album a trupei clujene Decease si prezenta pentru prima data in Bucuresti a trupei maghiare Morbid Carnage, o trupa ce m-a impresionat mai mult decat placut acum doi ani cand si-a lansat albumul de debut “Night Assassins“.

Afisul promitea o seara magica, avand in vedere line-up-ul si numele organizatorului, RTMC, care incet incet vine tare din urma si doreste sa se impuna pe piata romaneasca de concerte si  manifestari cultural artistice din domeniul metalului extrem, fie el thrash, death, thrash/death, black si ai lui copii bastarzi din flori mucegaite.

Ca nu a inceput concertul exact la timp nu a fost  o problema, fiindca era sambata si lumea a inceput sa vina cam pe la 8 si jumatate, prilej de a mai da o raita pe la standul de merchandise si a mai cheltui niste bani pe un shopping de calitate.

Asa cum am mentionat, pentru Decease seara era un pic mai speciala, tanara trupa din Cluj tocmai isi lansa primul album din cariera scos sub egida Hatework si cum era mai potrivit sa faca acest lucru decat sa deschida ostilitatile cu al lor thrash/death in forta si foarte bine cantat. Trio-ul clujean mi-a placut maxim si chiar daca in acest gen care este metalul extrem nu se mai inventeaza roti sau se descopera focul, muzica lor m-a uns pe suflet. Extrem de bine interpretate, piesele au curs lejer una dupa alta, fiind intrerupte pe la mijlocul setlist-ului de un cover in forta “Troops of Doom”a celor de la Sepultura, cea adevarata, nu asta de azi. Lasand gluma la o parte, ma bucur ca mai avem si noi trupe capabile sa cante acest gen, ba chiar sa o faca bine de tot. Le urez celor trei baieti sa se tina de treaba si sa continue pe linia asta pentru ca va fi de bine si chiar recomand celor pasionati de sonoritati gen Demmolition Hammer sa cumpere albumul pentru ca vor avea o surpriza foarte placuta.

P1060138

Dupa change over-ul de rigoare, pe micuta dar primitoarea scena din Iadul Privat au alunecat Morbid Carnage intr-o vana de zile mari, pusi pe harta constructiva si cu chef maxim de cantat. Am fost (placut) surprins sa vad ca maghiarii au venit in formula de cvintet, tobarul Blasphemy ocupandu-se numai de partea vocala de aceasta data. Si ce bine a facut-o!! “Latraturile” Tardy-ene au sunat ca pe disc si nu m-am putut mira cum de niste indivizi atat de simpli dupa vorba dupa port pot scoate asa un thrash rupt parca din scena teutona de acum 30 ani. Caci thrash-ul prestat de ei acolo se incadreaza, influentele Sodom, Kreator, Dsetruction, Deathrow etc fiind mai mult decat vizibile. Dar asta nu e rau deloc, ba din contra, energia consumata pe scena a umplut clubul si la indemnurile continue ale lui Blasphemy et co s-a pus de-un mosh batranesc si de bun simt cum rar am mai vazut. Nu sunt adeptul acestei manifestari, mai ales intr-un club unde risti sa cazi peste cei de pe scena, dar ce s-a intamplat aseara a fost foarte civilizat, asta poate si datorita faptului ca participantii din “pit” aveau o varsta respectabila:)).

P1060146

Veniti sa-si sustina al doilea album din cariera, “Merciless Conquest”, lansat de foarte curand, maghiarii au cantat atat piese noi, cat si vechi, de pe albumul de debut, piese care live suna poate chiar mai bine decat pe disc, asta si datorita faptului ca energia degajata de cei 4, (Blasphemy la voce, Necrofaust la bass, Disguster si Churchburner la chitari) este molipsitoare, te ia si da cu tine de pamant, asta in cazul in care nu te apuci sa dai nebuneste din cap si sa canti frenetic la air guitar. Inca un plus pentru acesti baieti morbizi este si look-ul, care chiar conteaza in acest gen si pe care multi se straduie din rasputeri sa-l ignore. Iar unii chiar o fac cu brio. Nu au lipsit gecile de blugi pline, dar pline de patch-uri si insigne, jeans-ii stretch si wristbands-urile cu cuie, aceste accesorii conferind trupei un aspect cat se poate de old school, asa cum sta bine unei trupe de thrash traditional.

Din punct de vedere instrumental nu mai adaug nimic pentru ca, vedeti voi, cand ai doua chitari si un bass care parca sunt impreuna de cand lumea si pe deasupra mai vin si o voce latrata de un vocal “nebun”  impreuna cu un tobar care isi da duhul peste kit-ul lui, alte cuvinte sunt de prisos. Cine a fost acolo stie despre ce vorbesc asa ca nu mai insist cu acest aspect.

P1060157

Momentul cel mai true old school a fost cand, apropos de mosh pit-ul de calitate, probabil nemaiputand rezista tentatiei, Blasphemy si Disguster si-au lasat deoparte microfonul si chitara si s-au bagat batraneste la un pogo indracit pe ritm de Morbid Carnage. Asta m-a amuzat teribil si ma gandeam cum e sa faci pogo pe muzica ta in timp ce o canta ceilalti membri pe scena:).

Printre piesele cantate aseara am auzit, intr-o ordine aleatorie (din pacate nu am facut rost de play list) urmatoarele:

Warlust, Funeral Pyre, Night Assassins, Beyond the Grace of God, Werewolf Legions, Tear The Crosses Down si poate Far Away from Heaven.

In concluzie a fost o seara super reusita si vreau sa ii felicit pe cei din Romanian Thrash Metal Club pentru eforturile lor si pentru ca incearca sa miste ceva pe scena asta cam ruginita un pic si sa le multumesc celor din Decease si Morbid Carnage pentru show-urile lor.

Thrash Til Death!!!

Set list Decease:

1.Decline

2.Mentally Infested

3.Boiling Hatred

4.Hypocrisy Unknown

5.Global Annihilation

6.Troops Of Doom (Sepultura cover)

7.Atroci0us Deeds

8.Sadistic Enjoyment

9.Exhort To Obliterate

10.Human Scum

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: