Tara ne vrea prosti.

intamplator, ieri mi-au cazut ochii pe acest articol din adevarul.

http://adevarul.ro/news/politica/idealul-macovei-natiune-religie-trecutfara-identitate-1_54241c460d133766a86bdac9/index.html#

sustin libertatea de exprimare a fiecaruia, dar nu pot fi de acord cu imbecilitatea fiecaruia.

acest bogdan diaconu, tanar dupa poza, dupa port, mi-a depasit orice speranta ca in romania anului 2014 oamenii s-au saturat sa traiasca ancorati intr-un trecut mincinos, creat pe traditii invechite, mostenite din mosi si babe stramosi.
iata ca vine acest cruciat ale secolului 21 sa imi explice mie de ce Monica Macovei nu trebuie votata, pt daca satana fereste si iese presedinte, s-a zis cu toata credinta poporului roman spalat pe creier inca din fasa si vom deveni niste atei ordinari, sau mai rau, niste musulmani/budisti pt simplul fapt ca va fi scoasa religia din scoli si in locul ei va fi introdusa o istorie a religiilor, care este de departe mult mai interesanta decat basmele despre super eroul JC.

ce lucru josnic, dom’le, cata nesmitire. adica cum iti permiti tu, Monica Macovei, sa nu mai obligi un copil de 8 ani sa creada niste minciuni ordinare despre unul din cele mai mari rele ale omenirii. In schimb vrei sa-l faci sa caute singur, sa-i arati ca exista si altceva in afara de ce aude el acasa de la mamaia lui cu batic negru care face 1000 de cruci si cu stanga si cu dreapta si cu limba-n ceru’gurii cand trece pe langa orice biserica sau cruce.

nu conteaza ca Monica Macovei a fost cel mai prolific europarlamentar roman anul acesta. nu conteaza ca a fost laudata de mai toate forurile de la Bruxelles pentru activitatea sa ( nu ca niste sotii de prim ministri cu nostalgii ceausiste) – a indraznit sa se ia de sfanta bor? s-o ardem pe rug, zic, in piata revolutiei, rupe gigi becali bilete la intrare.

ce nu intelege acest stimabil jurnalist (si nu numai el, din pacate) e ca nu mai poti sa te ascunzi astazi in spatele bisercii si sa aperi crestinismul romanesc, care ne-a protejat de mii de ani. romanul nu mai e frate cu codrul, ci cu crucea.aceasta indoctrinare habotnica mi se pare gaunoasa, in conditiile in care toata lumea stie foarte bine cum functioneaza stistemul religios de la noi.

daca tot face atat pe aparatorul traditiilor crestinesti de la noi, eu as vrea sa-l intreb pe stimabil unde era si ce a facut bor, in frunte cu minunatul patriarh colaborator al securitatii in anii 80, cand ceausescu muta si demola biserici pe banda rulanta? nu am auzit de nici o pozitie oficiala, in afara de cea de drepti,care sa ceara sa fie lasate in pace.

nu luam atitutdine, dar ne rugam…si azi, in 2014, in caz de inundatii sau inzapeziri, tara e plina de toti imbecilii care prefera sa-si faca cruci si sa-l invoce pe dzeu in loc sa puna mana sa faca baraje si sa dea niste lopeti: las’meama ca are el grija de noi sa ne fie bine.

serios? oare cat va mai dura infantilismul asta? cat va mai dura pana ne vom trezi din acest vis urat? tare-mi e ca soarta ne e pecetluita si astia suntem. ma rog, unii dintre noi. cei servili si incapabili sa gandeasca singuri. eu nu vreau sa-mi cresc copilul asa.

sincer, eu o s-o votez pe Monica Macovei cu 2 maini, dar din pacate nu cred ca va face mare branza pentru simplul fapt ca luandu-se de religie, o gramada de cetateni cu drept de vot, vor alege pe altcineva. si nu din motive politice.

sa ai vise frumoase, bogdan diaconu.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Create a free website or blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: